top of page

Naturoplevelser

Anduze kaldes også "porten til Cevennes", og ligger som indgangsby til Cevennes Nationalpark, som er en af de ældste og mest storslåede i Frankrig. Her finder du i vores område dusinvis af vandreruter i alle sværhedsgrader, og ofte med formidable udsigter og igennem små, autentiske landsbyer og de allestedsnærværende vinmarker. Nationalparken er også hjemsted for frit græssende får, geder og kvæg, som oftest endda med en hyrde til at holde vagt. Gardonflodens krystalklare vand indbyder til badning, og der er mange gode badesteder i umiddelbar nærhed til La Tour de Pezene. 

Cevennes bjergene

Særlige naturoplevelser

Vandring

Der er flere hundrede kilometer vandreture i nationalparken i alle sværhedsgrader i nærområdet. Fra selve Anduze udgår adskillige vandreruter, hvor især skal nævnes de 2 ture til de to bjerge der omkranser byen, og hvor man i begge tilfælde belønnes med storslåede udsigter. Der er masser af andre vandreruter i kort afstand fra Anduze.

La patrimoinie

Anduze ligger i Cevennes nationalpark, som er kendt for sin særlige"patrimoinie" hvilket på dansk nok bedst oversættes til kulturarv. På vandring kan man opleve hyrder gå med sine flokke af får og geder, Gamle, karakteristiske gårde og huse i små landsbysamfund anes ved dale og bjergsider, og på markederne kan man i detaljer se hvad der har været betydningsfuldt for mennesker igennem mange generationer  Anduzianerne er stolte af deres lokale fødevarer, som ofte kan føres tilbage til umindelige tider, fx den salte gedeost, Pelardon, olivenolie, honning, kastanjer eller en af de mange lokale hjemmelavede pølser.

Badning

I den lille by Corbès ca. 2 km. fra Anduze findes fine bademuligheder i floden Gardon.

Ved Mialet findes en slugt, hvor bademulighederne også er super, og ønskes i stedet pools findes der i sommerperioden flotte og velholdte offentlige udendørs svømmebade i Saint Jean du Gard og Saint Hippolyte de Fort, som begge ligger ca. 20 minutters kørsel fra Anduze. Begge har bassiner for både store og små. For de helt små er der tillige et badeland i selve Anduze. 

Kanosejlads og Canoying

I den lille by Collias ved gardonfloden findes udlejning af kanoer, hvor man kan sejle flere ruter, herunder til Pont du Gard. Især ruten igennem Gorges du Gardon skal nævnes med dens storslåede udsigter, slyngninger og klare vand. 

I området kan man også tage på canyoning, hvor man med en guide går op ad floden, ofte i våddragt, og kurer ned af kløfter og vandfald. En helt særlig oplevelse!

Vandfald ved petit aiguere
Cevennes bjergene
bottom of page