top of page

Kulturoplevelser

Kulturen er overalt i Anduze og omegn. Området har været beboet i tusinder af år, og romerne opdagede også hurtigt Gard-regionens klima og muligheder for landbrug og håndværk. Romertidens mange monumenter får deres sublime udtryk i viadukten Pont Du Gard, som er på Unescos verdensarvliste, og det forstår man godt, når man står foran den. I Nîmes og Arles, som begge ligger indenfor en times kørsel fra Anduze, ses nogle af de bedst bevarede romerske monumenter i verden, med arenaen i Nîmes som det mest storslåede. I det selskab kan Anduze bidrage med sin vasekunst og Anduzevaserne er kendt i hele europa som et udtryk for det ypperste kunsthåndværk. Der er i alt 7 større vaseudsalgsbutikker i Anduze og omegn som bestemt er en tur værd at besøge.

Der findes en del museer i omegnen af Anduze, hvor især bør nævnes det spændende egnsmuseum"La maison Rouge" i Saint Jean du Gard. I  byen Alès findes museet for ældre kunst, og i Nîmes findes museer for enhver smag, fra gammel kunst over romertiden til det spændende bymuseum. 

maison.jpg

Romerske monumenter i området

  1. Pont Du Gard

  2. Arenaen i Nimes

  3. Maison Carre i Nimes

  4. Den romerske have i Nimes

  5. Arenaen i Arles

Andre kulturoplevelser

  • "La bambouserie" er en botanisk have 2 km. fra Anduze, som årligt besøges af over 300.000 mennesker. I haven kan man opleve bambus i alle afskygninger, blomstrende buske i metermål og sågar en kopi af en laoansk landsby. Den mest stemningsfulde del af haven er utvivlsomt "La vallée du dragon", som er en japansk inspireret zen-have, der slår benene væk under alle besøgende. 

  • En tur med det lokale damplokomotiv er også en smuk oplevelse, hvor man kører igennem smukke landskaber til lyden af togets sagte rumlen og tuden. 

IMG_5770 (1).jpg Billede fra La bambouserie
bottom of page